Codruţ Borcea este un tânăr de 22 de ani, care a plecat de la 0 şi a lăsat totul pentru pasiunea lui pentru motociclete: vacanţe, haine, petreceri – lucruri tipice vârstei sale. Şcoala de Curse V&C Academy este un proiect de suflet pentru el!
„Școala de Curse este un proiect de suflet, un proiect creat de mine și Vlad. Proiectul este structurat în modul în care ne-am dorit noi să fim ajutați când eram la început, iar acum reușim să ajutăm cursanții școlii.Școala de Curse crește foarte frumos, avem alături de noi oameni care ne susțin și, fără ei, clar drumul nostru ar fi fost mai greu. Pe această cale, le mulțumim. Suntem bucuroși că, la fiecare curs, aducem oamenilor un zâmbet pe buze și le oferim încrederea de care aveau nevoie!” ne spunea Codruţ, întrebat despre amprenta pe care Şcoala de Curse V&C Academy a avut-o asupra dezvoltării sale.
Anul 2024 a fost doar în jurul motocicletelor pentru Codruţ, care şi-a dedicat mare parte a timpului pasiunii sale.
„Nu a fost un an care să fi început fantastic, dar mi-am setat încă de la început că trebuie să arăt de ce sunt capabil și am întors situația în favoarea mea.”
În 2025, tânărul şi-a propus un obiectiv la fel de îndrăzneț ca și anul acesta: un loc pe podium în clasamentul național și, de ce nu, și în cel BMU. Totuși, pentru a ajunge acolo, sunt necesare mai multe lucruri.
„Faptul că am lângă mine cei mai frumoși și sinceri oameni este o reușită, dar pe plan profesional, obiectivul este un loc pe podium în clasamentul general al campionatului național, la debutul meu pe o motocicletă de 600. Pasiunea mea pentru motociclete a plecat de la fratele meu, care nu era motociclist, dar pe vremea aceea urmărea diferiți motocicliști pe YouTube și acolo am văzut câte părți frumoase are motociclismul. Ulterior, în 2019, am obținut și subcategoria A1 și, de atunci, totul a prins o altă culoare.”
Prima lui competiţie a lăsat un impact puternic asupra parcursului său sportiv. Codruţ îşi aminteşte cu drag şi nostalgie fiecare cursă, dar şi emoţiile prin care a trecut.
„Cu siguranță, cele mai mari emoții le-am avut la prima mea participare în Serres, pe motocicleta de 600, la viteze la care nu mă așteptam că le pot atinge, peste 240 km/h.”
Din păcate, tânărul a avut parte şi de accidentări – în 2021 a un accident rutier, în urma căruia a avut două operații la mână și a fost imobilizată timp de un an. Însă de atunci, din fericire, Codruţ a avut parte doar de drumuri liniştite şi lipsite de situaţii tragice.
„De la fiecare cursă învăț câte ceva. Trebuie să înveți să gestionezi o cursă și mereu să iei lucrurile bune din ea și să le rezolvi pe cele mai puțin bune pe parcurs.
Sfatul meu ar fi ca, dacă chiar își doresc să intre în această lume a mersului pe circuit, să nu se lase influențați de ce spune lumea sau prietenii lor, să încerce cât pot de mult să vină și, după, totul o să fie mult mai simplu.” a încheiat Codrut.