Foto: Ministerul Mediului - România

În urmă unei consultări publice pentru ghidul programului ”Casa Verde Fotovoltaice”, acest program vine în acest an cu o veste bună legată de finanțare

”Noutatea programului de anul acesta este legată de cuantumul sumei finanțate. Mărim de la 20.000 la 30.000 de lei finanțarea din partea AFM. O altă noutate este că vom finanța pentru prima dată acumulatori, unități de stocare a energiei electrice, astfel că oamenii vor putea consuma seara și noaptea electricitatea pe care o produc în timpul zilei și o stochează în baterii. Acest lucru înseamnă mai multă independentă energetică și facturi mai mici pentru românii beneficiari de astfel de program”- a precizat Mircea Fechet, conform unei postari pe pagina de facebook, Ministerul Mediului – România.

Programul Casa Verde Fotovoltaice dispune în acest an de un buget de 2 miliarde de lei, care va permite instalarea de panouri fotovoltaice pentru cel puțin 60.000 de beneficiari. Finanțarea oferită acoperă până la 30.000 de lei pentru achiziția și montajul unui sistem de panouri fotovoltaice și a unei instalații de stocare a energiei electrice din surse regenerabile, cu o contribuție proprie de 3.000 de lei din partea beneficiarului.

Prin acest program, beneficiarii pot obține o finanțare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita a 30.000 de lei, pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate minimă de 3 kW și a unei instalații de stocare a energiei electrice generate din surse regenerabile.