Începând cu anul școlar 2024-2025 în cadrul proiectului internațional de combatere a schimbărilor climatice derulat în școli din toată lumea- CLIMATE ACTION PROJECT ,au apărut certificatele de recunoaștere a activității și implicării pe parcursul iniţiativei!

Prof. Angela Ghinea: Școala noastră a derulat acest proiect începând cu anul 2016 și a început să aibă rezultate remarcabile din anul 2020. Colegiul nostru a fost recunoscut ca Școală de Excelență în cadrul proiectului din anul 2021 până în prezent, aceasta însemnând că profesorii și elevii au fost foarte implicați și au desfășurat activități diverse în acest proiect.

Ca urmare a activității de profesor coordonator al proiectului Climate Action Project în cadrul Colegiului Ion Luca Caragiale din Ploieşti, prof. Angela Ghinea a obținut certificatul de recunoaștere pentru întreaga activitate, tot un fel de certificat de excelență, dar la nivel de profesor.Acest certificat este denumit ”Golden Certificate” și doar câțiva profesori coordonatori din școli din întreaga lume l-au obținut ca urmare a activității susținute în cadrul proiectului.

Pentru a obține acest certificat un profesor trebuie să fie coordonator la nivel de școală, să organizeze activități de combatere a schimbărilor climatice timp de 6 săptămâni în școală, să organizeze activități de plantare copaci și să scrie articole pentru presa locală despre acest proiect.

De asemenea pentru obținerea acestui certificat de recunoaștere a trebuit ca școala noastră să facă schimburi virtuale de experiență în cadrul proiectului în cadrul unor conferințe online legate de schimbările climatice. Foarte importantă a fost și ziua dedicată acțiunii pentru combaterea schimbărilor climatice denumită Climate Action Day la care au asistat online elevii coordonați de către profesor. a adăugat doamna profesor.

În cadrul celor 6 săptămâni ale proiectului elevii și profesorii implicați au desfășurat următoarele activități: elevii au identificat cauzele și efectele schimbărilor climatice, au creat prezentări, videoclipuri și desene legate de acest subiect și au desfășurat și alte activități pentru a păstra mediul înconjurător curat, a reduce poluarea și a combate schimbările climatice la nivel local. Rezultatul este remarcabil deoarece atestă lucrul în echipă în întreaga școală a profesorilor și elevilor cărora le pasă de mediul înconjurător, aceștia fiind îndrumați de profesorul coordonator de proiect Angela Ghinea.

Suntem mândri de rezultatul obținut și vom continua să implementăm acest proiect la nivelul Colegiului nostru pentru a putea implica mai mulți elevi, profesori și alte persoane din comunitatea locală în lupta cu schimbările climatice. Dacă toate persoanele din comunitatea noastră locală s-ar implica am avea un mediu curat, nu ar mai fi schimbări climatice ireversibile și am respira aer curat și am mânca mâncare sănătoasă.
Sper ca toată lumea să lupte pentru un stil de viață sănătos și un mediu înconjurător curat și fără poluare, adică o viață sănătoasă și frumoasă.