La șase săptămâni de la lansare, „Inside Out 2” a generat 601 milioane de dolari pe plan intern și 861 milioane de dolari la nivel internațional, ajungând la o sumă globală de 1,46 miliarde de dolari.
În ceea ce privește vânzările globale de bilete, „Inside Out 2” a depășit recent „Barbie” (1,446 miliarde de dolari), devenind astfel al 13-lea cel mai mare film din toate timpurile.
Dintre numeroasele sale realizări, continuarea Pixar este cel mai rapid film de animație care a trecut de pragul de un miliard de dolari, reușind acest lucru în doar 19 zile. În plus, este filmul cu cele mai mari încasări din 2024 până în prezent și singurul din acest an care s-a alăturat clubului de un miliard de dolari.
„Inside Out 2” își datorează succesul povestirii sale universale și originale. Filmul o urmărește pe Riley, acum în vârstă de 13 ani, în timp ce se confruntă cu noi emoții, precum anxietatea, oboseala, jena și invidia.
Prin introducerea unor personaje noi și reinterpretarea situațiilor cotidiene prin luptele acestor personaje care reprezintă diferite emoții, filmul a rezonat atât cu copiii, cât și cu adulții.
Conform statisticilor CGV, „Inside Out 2” a avut cea mai mare proporție de telespectatori de 40 de ani (28,6%), urmați de cei de 20 de ani (26,9%), de 30 de ani (26,1%), de 50 de ani (10,2%) și de adolescenți (8,3%).
Un aspect deosebit pentru adulți a fost modul în care filmul a reprezentat anxietatea personajului, atât ca antagonista, cât și ca protagonistă de facto.
Anxietatea este forța motrice care o determină pe Riley să se pregătească pentru viitor, dar în același timp o bântuie noaptea, insuflându-i îndoieli de sine și șoptindu-i că nu este suficient de bună.
Adulții care au crescut cu anxietate au fost profund mișcați de replici precum: „Bănuiesc că asta se întâmplă când crești, simți mai puțină bucurie.”