La Punctul de Trecere a Frontierei Bechet au fost găsite peste 5.000 de jucării contrafăcute, descoperite într-un ansamblu rutier ce urma să fie livrat unei firme din Spania!

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au anunțat duminică că în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet a fost identificat un cetățean bulgar, care conducea un ansamblu rutier încărcat cu diverse bunuri din Grecia, destinate unei societăți din Spania.

În timpul controlului mijlocului de transport, efectuat de o echipă comună formată din polițiști de frontieră români și bulgari, împreună cu lucrători vamali, au fost descoperite printre mărfurile transportate mai multe jucării ce păreau a fi contrafăcute și ar putea afecta drepturile de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

După inventarierea mărfurilor, s-a stabilit că în ansamblul rutier se aflau 5.324 de jucării, inclusiv figurine de plastic și pluș, toate susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, evaluate la aproximativ 329.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse autentice, au fost confiscate de către Biroul Vamal Bechet.

Polițiștii de frontieră desfășoară cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, prejudiciind titularul mărcii înregistrate.