Foto: journal-frankfurt.de

 

Cea de-a 76-a ediție a Târgului de Carte de la Frankfurt a început, iar Ministerul Culturii din România participă, între 16 și 20 octombrie 2024, la acest eveniment prestigios, recunoscut drept cel mai mare târg de carte din lume, Frankfurter Buchmesse

Pe parcursul a cinci zile, vizitatorii târgului vor avea ocazia să descopere cele mai noi titluri românești, să participe la întâlniri între profesioniștii din domeniul editorial și parteneri internaționali, să asiste la lansări de traduceri în limba germană și să se implice în discuții pe teme literare. Ediția din acest an promite o agendă bogată și captivantă, reflectând un succes anunțat.

Noutatea acestei ediții este „Festivalul literar de la Marea Neagră,” un eveniment organizat în cadrul strategiei Ministerului Culturii de a consolida legăturile cu piețele literare vecine României. La acest festival, sunt așteptați să participe reprezentanți ai instituțiilor culturale din Bulgaria, Georgia, Turcia, Ucraina și România. Vizitatorii pot explora oferta generoasă de carte, disponibilă până pe 20 octombrie, la standul organizat de Librăria diasporaciteste.eu, partenerul tradițional al Ministerului Culturii.

Frankfurter Buchmesse 2024 a organizat un program amplu care reunește personalități din domeniul academic, cultural și politic. Pentru prima dată, toate aceste evenimente sunt incluse într-un cadru special, intitulat „Frankfurt Calling – Perspective on Culture and Politics”, oferind o platformă pentru explorarea perspectivelor globale asupra unor probleme majore.

Teme de Discuție

Programul se va concentra pe subiecte de actualitate, cum ar fi:

  • Democrația și drepturile omului
  • Inteligența artificială și educația
  • Schimbările climatice
    Vor fi discutate și alte probleme stringente, precum:
  • Războiul Rusiei împotriva Ucrainei
  • Conflictul din Orientul Mijlociu
  • Feminismul negru și ascensiunea populismului global

Participanți și Locație
Evenimentele vor avea loc în Pavilionul din Agora târgului. Programul a fost realizat în colaborare cu parteneri precum ONU, Amnesty International, Memorial, PEN Berlin, CORRECTIV, SZ și Bildungsstätte Anne Frank.

Printre autorii care vor participa se numără Roberto Saviano, Mai Thi Nguyen-Kim, Eva Menasse și Omri Boehm, care vor aborda subiectele ce modelează discursul public global.