Foto: artsafari.ro

 

Art Safari reprezintă evenimentul ce include artă românească de patrimoniu, contemporană și Supercontemporană, precum și expoziții în parteneriat cu instituții prestigioase precum National Portrait Gallery și Victoria and Albert Museum din Londra aducând o unicitate extraordinară

Ce expoziții vedem la Art Safari  – Keep the Art Beat:

Ioan Andreescu
Andreescu este cel mai mare artist pe care l-a avut țara, socotindu-mă chiar şi pe mine. Dacă ar fi trăit, ar fi devenit fără îndoială marele nostru artist național”, îi mărturisea Nicolae Grigorescu lui Gheorghe Petrașcu. Deși s-a stins din viață prematur, Ioan Andreescu este considerat cel mai profund dintre peisagiștii români, iar contribuția sa la trecerea în modernitate a artei românești este incontestabilă.

Foto: wikiart.org

La 175 de ani de la nașterea marelui artist, Art Safari reunește o parte din cele mai importante lucrări ale lui Andreescu, regăsite în muzee și în colecții private.

Ion Țuculescu. Geniul amator
La 60 de ani de la expoziția crucială din 1965 organizată la Sala Dalles, Art Safari întreprinde cea mai amplă reconsiderare și reactualizare a operei lui Ion Țuculescu – medic, cercetător și om de știință riguros și ca artist autodidact marcat de o fervoare experimentală și umană fără egal.

Foto: Pinterest

Pictori români uitați:
Expoziție prezentată de LIDL Peste 100 de picturi semnate de zeci de artiști care au avut o contribuție semnificativă în istoria artei românești, dar ale căror nume s-au pierdut cu trecerea timpului.

Young Blood 4.0. Noul val de artiști contemporani:
O continuare a demersului expozițional ajuns la a 4-a ediție pentru a promova practicile artistice actuale din România și pentru a menține „ritmul” vibrant al creativității.

Împotriva curentului. Viktoria Binschtok, Michael Schäfer:
Seria de expoziții „with/against the flow. Contemporary Photographic Interventions” prezintă artiști care locuiesc în Germania, și-au stabilit propriile limbaje vizuale distincte.