Sculptura în ceară a lui Abraham Lincoln, realizată de Sandy Williams IV, s-a topit parțial din cauza căldurii intense de la Washington

Sculptura în ceară cu o înălțime de aproape doi metri și o greutate de peste o tonă este o replică a statuii de la Lincoln Memorial și este expusă în fața sediului Școlii Elementare Garrison în cadrul expoziției „40 Acres: Camp Barker„.

Camp Barker, o tabără de refugiați din timpul Războiului Civil, se află acum pe situl Școlii Primare Garrison. Scopul expoziției este să aducă în atenție istoria locului, folosind arta pentru a stimula memoria și reflecția.

Cultural DC, organizația care a comandat sculptura în ceară a lui Abraham Lincoln, a explicat că această operă a fost creată să se topească încet, ca o lumânare, în timp.

Cu toate acestea, temperaturile extreme din Washington au accelerat acest proces. În mod normal, ceara începe să se topească la 60°C, dar temperatura de 38°C înregistrată în weekendul trecut, împreună cu expunerea directă la soare a statuii, au dus la o deformare semnificativă.

În urma căldurii intense, capul, un braț, scaunul și un picior al statuii s-au topit inițial.

Kristi Maiselman, directorul general și conservatorul CulturalDC, care a comandat expoziția, a declarat: „Nu am crezut că temperaturile de aproximativ 37°C vor topi statuia.

Statuia a fost mutată în umbră pentru a fi reparată.