Un subcomisar de la Poliţia Autostrăzi din cadrul IGPR a fost trimis în judecată pentru că ar fi înfiinţat şi organizat un salon de înfrumuseţare, obţinând venituri de 260.000 de lei, ceea ce este incompatibil cu funcţia sa/ În acelaşi dosar este implicat un avocat din Bucureşti, care l-ar fi instigat pe poliţist să-şi convingă colegii să acceseze ilegal sistemul informatic al Poliţiei!

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, au dispus trimiterea în judecată a ofiţerului de Poliţie George Cristian Mirică, subcomisar la Brigada Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru comiterea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, participaţie improprie la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (prin instigare), şi participaţie improprie la infracţiunea de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice (prin instigare).

Conform anchetatorilor anticorupţie, în aceeaşi cauză a fost trimis în judecată un avocat din Baroul Bucureşti, pentru participaţie improprie la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (prin instigare) şi participaţie improprie la infracţiunea de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice (prin instigare).

Se arată că, în perioada martie 2023 – iunie 2024, inculpatul Mirică ar fi administrat efectiv o societate comercială, desfăşurând operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia sa.

Activitatea comercială ar fi constat în administrarea unui salon de înfrumuseţare şi în realizarea de lucrări de construcţii. Astfel, ofiţerul de poliţie ar fi postat anunţuri pentru servicii de construcţii pe un site de anunţuri şi pe pagina sa de socializare, oferind detalii despre serviciile prestate şi negociind preţurile cu clienţii.

În paralel cu activitatea de la salon, subcomisarul ar fi încheiat patru contracte pentru lucrări de construcţii imobile în perioada iulie 2023 – iunie 2024.

DNA precizează că pentru desfăşurarea acestor lucrări, Mirică ar fi negociat preţurile şi condiţiile contractelor, ar fi angajat personal, ar fi efectuat plăţi pentru achiziţia de materiale necesare, precum şi plăţi către stat.

În total, în numele societăţii, inculpatul ar fi obţinut venituri de peste 260.000 de lei, sumă ce va fi supusă confiscării speciale. De asemenea, la solicitarea avocatului, subcomisarul ar fi determinat colegii să acceseze, în afara atribuţiilor de serviciu, bazele de date ale IGPR pentru a obţine informaţii despre alte persoane, care nu erau destinate publicităţii.

Procurorii au dispus, de asemenea, măsura asiguratorie a sechestrului asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile deţinute de George Cristian Mirică, până la concurenţa sumei de 662.000 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunerea de a menţine măsurile preventive şi asiguratorii impuse.