O operă de artă găsită într-o pungă de plastic a fost vândută la licitație pentru suma de 17,5 milioane de lire sterline/ Despre ce tablou este vorba?

Un tablou descris ca fiind o capodoperă, găsit într-o pungă de plastic după ce a fost furat, a fost vândut la licitaţie pentru suma de 17,6 milioane de lire sterline.

„Rest On The Flight Into Egypt”, pictat de maestrul veneţian Tiţian la vârsta de doar 20 de ani, în 1510, a fost vândut de casa de licitaţii Christie’s din Londra.

Lucrarea a fost furată din salonul casei Longleat din Wiltshire în 1995, dar a fost găsită șapte ani mai târziu, fără ramă, într-o pungă de plastic la Londra. Vânzarea sa stabilește un nou record mondial de licitație pentru artist, au declarat organizatorii licitației.

Lord Bath, care i-a succedat tatălui său ca marchiz de Bath în 2020, moștenind moșia Longleat, a declarat că tabloul are o „istorie extraordinară”.

Înainte de vânzare, el a spus: „Avem o strategie considerabilă de investiții pe termen lung la Longleat și am decis să vindem acest activ pentru a promova această agendă într-un moment în care piața pentru picturi de o raritate atât de unică este atât de puternică”.

Tabloul, care o înfățișează pe Maria legănându-l pe Iisus în timp ce Iosif îl privește, are o lățime de 60 cm și este pictat pe un panou de lemn.

De-a lungul anilor, a avut mai mulți proprietari, inclusiv împăratul austriac Iosif al II-lea, înainte de a fi expus la Palatul Belvedere din Viena.

Trupele franceze au furat tabloul în 1809 pentru Muzeul Napoleon, care a fost înființat de familia Bonaparte.

Ulterior, a fost deținut de un proprietar scoțian, înainte de a fi cumpărat de al patrulea marchiz de Bath în 1878, la o licitație Christie’s.

După ce a fost furat în 1995, a fost recuperat în 2002 de fostul detectiv de la Scotland Yard Charles Hill, după ce a fost oferită o recompensă de 100.000 de lire sterline pentru informații.

Tabloul a avut o estimare la licitație între 15-20 milioane de lire sterline.