În Argeș, poliţiştii propun trimiterea în judecată a unui bărbat al cărui câine, lăsat nesupravegheat, a muşcat un om, victima având nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale!

Poliţiştii argeşeni au finalizat cercetările într-un dosar penal deschis după ce un câine metis, încadrat în categoria celor periculoşi, a fost lăsat nesupravegheat de stăpânul său şi a muşcat un om, victima având nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost încheiat cu propunerea de trimitere în judecată a stăpânului animalului, acuzat de neluarea măsurilor de prevenire a unui atac canin.

„Poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Animalelor Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, privind săvârşirea infracţiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 12, alin. 2, din O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi”, au anunţat, miercuri, oficialii Poliţiei Judeţene Argeş.

Atacul canin a avut loc pe 9 mai 2023, în comuna Merişani, unde un câine metis, Amstaff, aparţinând unui bărbat de 69 de ani, a atacat un alt bărbat.

Victima a suferit multiple leziuni şi vătămări, care au necesitat aproximativ 40 de zile de îngrijiri medicale. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunerea de trimitere în judecată.