Un bărbat turc de 41 de ani a fost împușcat în Chișinău în timp ce se deplasa pe trotinetă

În imaginile difuzate de Poliție apare presupusul suspect în cazul crimei. Autoritățile solicită cetățenilor să anunțe imediat dacă îl observă pe străzi.

Poliția capitalei a informat că un bărbat a fost împușcat mortal de către o persoană care se deplasa pe o trotinetă, pe o stradă din sectorul Râșcani al capitalei. Crima s-a produs în jurul orei 12.

Conform Poliției, victima este o persoană de origine străină, care a decedat în urma împușcăturilor primite.

„Un bărbat a efectuat câteva împușcături din mers, pe trotinetă, în direcția altuia. Persoana de origine străină în care s-a tras a decedat”, se arată într-un comunicat.

Ulterior, Poliția a furnizat detalii suplimentare, confirmând că victima este un bărbat de 41 de ani, de origine turcă, care făcea parte dintr-o grupare criminală.

Autoritățile examinează ipoteza unei „reglări de conturi între grupări” sau a „lichidării intenționate a acestei persoane pentru a împiedica anumite declarații într-un dosar”.

Bărbatul împotriva căruia s-a tras era dat în căutare de Interpol la cererea autorităților din Marea Britanie, care solicitaseră arestarea și extrădarea lui pentru contrabandă și trafic de heroină.

Poliția din Republica Moldova menționează că acesta nu a fost încă extrădat pentru că a depus o cerere de azil.

„Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz. Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată”, se spune într-un comunicat.

Poliția a îndemnat cetățenii să rămână calmi, iar șoferii să coopereze în timpul verificărilor desfășurate în capitală și în suburbiile acesteia.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a reacționat solicitând poliției să intensifice controalele și să asigure securitatea locuitorilor.

ACTUALIZARE: Bărbatul în vârstă de 41 de ani, ucis în incident, este de origine turcă și era membru al unei grupări criminale. Autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii l-au semnalat prin Interpol pentru arestare și extrădare, fiind acuzat de infracțiuni legate de contrabandă și trafic de heroină, conform informațiilor furnizate de IGP.