Vaslui/ Un bărbat care a circulat cu maşina pe contrasens şi pe acostament, efectuând depăşiri periculoase, a fost plasat sub control judiciar/ Poliţiştii l-au blocat în trafic şi au constatat că avea o alcoolemie de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Un bărbat care a circulat haotic pe DN 15D a fost plasat sub control judiciar. Acesta a condus pe contrasens și pe acostament, efectuând depășiri periculoase, fiind blocat de polițiști în trafic. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Polițiștii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, efectuează cercetări față de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Vaslui, bănuit de comiterea unei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. La data de 3 iulie 2024, ora 14.33, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat de către un echipaj de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, aflat în misiune, cu privire la faptul că un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, este condus haotic și pune în pericol circulația rutieră, pe drumul național DN 15D, în comuna Ștefan cel Mare din județul Vaslui”, a transmis IPJ Neamț.

Polițiștii din Vaslui au identificat autoturismul și șoferul, un bărbat de 42 de ani, care se deplasa din direcția Negrești spre Vaslui. Bărbatul a fost blocat în trafic de echipajul din Neamț după ce efectuase manevre periculoase (depășiri care au pus în pericol ceilalți participanți la trafic și circulație pe sensul opus de mers sau pe acostament).

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vineri, polițiștii l-au prezentat pe bărbat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru a stabili și proba întreaga activitate infracțională a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.