În județul Argeș, un bătrân a decedat după ce a fost atacat de un câine/ Autoritățile au inițiat un dosar penal, iar animalul a fost transferat într-un adăpost specializat!

Un tragic incident s-a petrecut în județul Argeș, unde un bărbat a decedat joi, după ce a fost mușcat de un câine. Incidentul a avut loc în curtea unei femei, unde bărbatul de 80 de ani a intrat pentru a sacrifica niște pui, la solicitarea acesteia. Din nefericire, câinele de talie mare al femeii a scăpat și l-a atacat pe bătrân, cauzându-i leziuni grave la un membru inferior.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost alertați prin Serviciul Unic de Urgență 112 cu privire la incidentul produs în localitatea Mălureni. La fața locului au intervenit echipaje medicale și polițienești, însă bărbatul a decedat din cauza rănilor suferite.

Conform primelor verificări efectuate de Poliție, câinele implicat în incident este înregistrat și nu aparține rasei de câini periculoși. Autoritățile au demarat un dosar penal pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin și ucidere din culpă, în conformitate cu legislația în vigoare. Animalul a fost preluat de polițiști și plasat într-un adăpost specializat în astfel de situații.

„Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs tragicul incident”, au precizat reprezentanții Poliției județene Argeș.