Constanța/ Un român cu domiciliul în SUA este cercetat în cazul fetiței de 3 ani care a ajuns la spital cu substanțe interzise în organism/ Bărbatul a livrat jeleuri cu THC la deschiderea unui salon cosmetic, iar alte droguri urma să fie distribuite la festivalul Neversea!

Constanţa: Român cu domiciliul în SUA, cercetat în cazul fetiţei de 3 ani care a ajuns la spital având susbstanţe interzise în organism / Bărbatul a livrat la deschiderea unui salon cosmetic jeleuri cu THC / Alte droguri urma să distribuie la Neversea

Un cetățean român cu domiciliul în SUA este investigat pentru trafic de droguri în cazul unei fetițe de 3 ani care a ajuns la spital în Constanța, având în organism substanțe interzise.

Bărbatul a livrat jeleuri cu THC (Tetrahidrocannabinol) la deschiderea unui salon cosmetic, din care copilul a consumat. În urma percheziției domiciliare, autoritățile au descoperit cannabis și alte mijloace de probă.

De asemenea, investigațiile au arătat că drogurile urmau să fie distribuite la festivalul Neversea din Constanța.

”La data de 6 iulie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-S.T. Constanța, au reținut un bărbat (cetățean român cu domiciliul în SUA) pentru trafic de droguri de risc”, a declarat IGPR.

Ancheta a relevat că în perioada 29 iunie – 6 iulie 2024, suspectul a deținut și furnizat jeleuri conținând THC într-un eveniment privat organizat la deschiderea unui salon cosmetic, unde mai mulți adulți și minori au participat. Unul dintre aceste jeleuri a fost consumat de o fetiță în vârstă de 3 ani, care a necesitat internare și investigații medicale complexe.

”În urma percheziției domiciliare, au fost găsite și ridicate cannabis și alte mijloace de probă. De asemenea, investigațiile au arătat că drogurile urmau să fie comercializate la un festival de muzică din Constanța”, a adăugat Poliția.

Urmează ca propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile să fie înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța.