Un urs care a atacat animalele de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș în ultimele nopți a fost împușcat/ A omorât trei căprioare și un emu!

Un urs care a atacat animalele de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș în ultimele nopți. Animalul agresiv a fost împușcat în cadrul unei operațiuni desfășurate de jandarmi. Animalul a omorât trei căprioare și un emu.

Ce au spus reprezentanții primăriei din oraș?

Reprezentanții Primăriei Târgu Mureș au anunțat că, în ultimele nopți, un urs a pătruns pe teritoriul Grădinii Zoologice și a atacat animalele.

„Ursul a fost împușcat! Echipa de Intervenție pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun a reușit, după o operațiune complexă, să captureze ursul care pătrundea în perimetrul Grădinii Zoologice.

În ultimele trei nopți, acest exemplar, o femelă tânără de 150 kg, a reprezentat un pericol real, omorând trei căprioare și un emu.

Intervenția Echipei s-a desfășurat în conformitate cu toate prevederile legale în vigoare”, au declarat reprezentanții municipalității.

Au fost luate toate măsurile necesare pentru a asigura, în permanență, siguranța animalelor rezidente ale Grădinii Zoologice și a populației.

„Specialiștii vor continua monitorizarea atentă a zonei pentru a preveni astfel de incidente în viitor”, au mai transmis aceștia.