Între 20 și 26 martie 2025, Bucureștiul va găzdui o serie de evenimente dedicate Zilei Mondiale a Apei, având ca scop educarea și conștientizarea importanței resurselor de apă și a impactului schimbărilor climatice
20 martie – Activități educative și vizite tematice
Prima zi a evenimentului debutează la Liceul European Bilingv București, unde elevii vor explora „Culorile Apei” între orele 8:30 și 9:15. Ulterior, participanții vor avea ocazia să viziteze Laboratorul de Calitate a Apelor din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Ilfov-București, o inițiativă desfășurată în parteneriat cu Primăria Capitalei.
21 martie – Ateliere interactive și expoziție
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va găzdui două ateliere „Culorile Apei”, programate între 10:30-11:30 și 12:30-13:30. După-amiaza, de la ora 16:00, va avea loc vernisajul expoziției „Belgica”.
22 martie – Continuarea atelierelor educative
Muzeul „Grigore Antipa” va fi din nou gazda atelierelor „Culorile Apei”, desfășurate între orele 13:00-14:00 și 14:30-15:30.
24 martie – Evenimentul central
Între orele 9:30 și 14:30 va avea loc ceremonia oficială dedicată atât Zilei Mondiale a Apei, cât și Zilei Mondiale a Meteorologiei. Evenimentul va fi deschis de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.

Mesajul ministrului Mircea Fechet cu ocazia Zilei Mondiale a Apei- 22 mar e 2025 – „Conservarea ghețarilor – un impera v pentru viitor”
Apa este mult mai mult decât o resursă: este elementul fundamental al ecosistemelor, motorul economiei și garanția sănătății populației. În contextul schimbărilor clima ce accelerate, protejarea surselor de apă și adaptarea la noile realități sunt provocări strategice, iar soluțiile trebuie să fie susținute de ș ință, tehnologie și inovație. Tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei ne atrage atenția asupra conservării ghețarilor, adevărate rezervoare naturale de apă dulce care se topesc într-un ritm alarmant. Impactul acestui fenomen nu se limitează doar la zonele montane, ci afectează securitatea resurselor de apă, echilibrul clima c și, implicit, întreaga economie globală. Pentru România, acest subiect este esențial, având în vedere influența asupra debitelor râurilor, alimentării cu apă potabilă, agriculturii și biodiversității.