Vineri, în intervalul orar 18:00-22:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român, au acționat pentru depistarea șoferilor de autovehicule care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe si pentru verificarea stării tehnice a vehiculelor care se deplasează pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.500 de lei.

Din totalul acestora, 13 au aplicate pentru defecțiuni tehnice, 7 pentru nepotul centurii de siguranță și 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsura complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Polițiștii continuă acțiunile pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Exemplu:

La data de 28 iunie a.c., în jurul orei 18:49, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au surprins în trafic un bărbat, de 36 de ani, din comuna Gura Ocniței, în timp ce ar fi condus un autoturism pe strada Calea Domnească, din Târgoviște, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe interzise.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.