Argeş/ Bărbat decedat după ce un autoturism a trecut peste el/ Primele verificări indică faptul că victima era întinsă pe șosea/ Șoferul a părăsit locul accidentului, dar a fost ulterior găsit de polițiști!

Un bărbat a murit, în noaptea de duminică spre luni, pe un drum din județul Argeș, într-un accident rutier neobișnuit. Victima a fost descoperită de un trecător care a sunat la 112. Primele verificări ale polițiștilor sugerează că victima a fost lovită în timp ce era întinsă pe șosea. Șoferul autoturismului implicat a părăsit locul accidentului, dar a fost ulterior găsit și invitat la audieri.

Accidentul a avut loc în noaptea de 7 spre 8 iulie, pe drumul județean 703K, în zona localității Budeasa din județul Argeș. O persoană a sunat la 112, anunțând că un pieton a fost accidentat mortal.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului Rutier Pitești, constatând că cele sesizate se confirmă, fiind constatat decesul unei persoane, identificată ca fiind un bărbat de 67 de ani, din localitate.

Din verificările preliminare s-a stabilit că bărbatul în cauză ar fi fost accidentat în timp ce se afla întins pe partea carosabilă, de către un autovehicul care se deplasa din direcția Mărăcineni spre Mălureni, al cărui conducător a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, informează oficialii Poliției Argeș.

Polițiștii l-au identificat rapid pe șoferul implicat în accident. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani, din Mălureni, care a fost testat cu aparatele din dotare, rezultând că nu a consumat alcool sau substanțe cu efect psihoactiv.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conform art. 192 și 338 din Codul Penal, în care cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc și luarea măsurilor legale care se impun”, precizează sursa citată.