Viena este în continuare cel mai bine cotat oraș din lume, în funcție de calitatea vieții, potrivit raportului anual realizat de Economist Intelligence Unit (EIU).

Însă Bucureștiul s-a făcut remarcat, fiind în topul orașelor care au înregistrat cea mai mare creștere de la an la an. Acum ocupă locul 94, în urcare cu 5 poziții.

Iată top 10:

Studiul cuprinde 173 de orașe. Fiecăruia i se atribuie un rating de confort în funcție de 30 de factori calitativi și cantitativi organizați în cinci mari categorii: stabilitate, sănătate, cultură și mediu, educație și infrastructură.

Fiecare factor dintr-un oraș este evaluat drept acceptabil, tolerabil, inconfortabil, nedorit sau intolerabil.

Europa de Vest rămâne regiunea cu cea mai bună calitate a vieții. De aici, avem Viena, Copenhaga, Zürich și Geneva în primele zece orașe.

Cele 30 de orașe vest-europene din clasamentul general au raportat un scor mediu impresionant de 92 din 100.

Cu toate acestea, regiunea a înregistrat cea mai mare scădere de scor, din cauza unei deteriorări la categoria stabilitate, care este și cel mai important factor de scădere din toate categoriile analizate la nivel global.

Conflictul Israelului cu Hamas a făcut ca Tel Aviv-ul să înregistreze cea mai mare scădere în top, coborând 20 de locuri până pe poziția 112.