Casa actriței Marilyn Monroe din Brentwood, Los Angeles, a fost salvată de la distrugere după o luptă de un an pentru a proteja proprietatea de dezvoltatori

Avem ocazia să facem astăzi ceva ce ar fi trebuit făcut acum 60 de ani. Nu există nicio altă persoană sau loc în oraşul Los Angeles la fel de emblematic ca Marilyn Monroe şi casa ei din Brentwood„, a spus consiliera  Traci Park în faţa adunării.

Reprezentantul consiliului a declarat că va introduce o moțiune pentru a evalua restricțiile impuse autobuzelor turistice în cartier. Acestea s-au decis în urma plângerilor privind traficul nedorit din jurul proprietății, și va lua în considerare mutarea completă a casei, potrivit Los Angeles Times.

Fanii lui Monroe susțin că această casă, pe care actrița a cumpărat-o pentru 75.000 de dolari în 1962, este o piesă de neșters din istoria Hollywood-ului. Însă actualii proprietari, Brinah Milstein și soțul ei, producătorul de reality TV Roy Bank, afirmă că locuința a fost remodelată atât de des încât nu mai seamănă deloc cu casa lui Monroe.

Cuplul a susținut, de asemenea, că administrația locală a avut „un comportament ilegal și neconstituțional” în lupta pentru casă și a descris-o ca fiind „casa în care Marilyn Monroe a locuit ocazional pentru doar șase luni înainte de a se sinucide„.

Lupta cu conservatorii a luat mai multe întorsături de când cuplul, care locuiește alături, a cumpărat casa anul trecut pentru 8 milioane de dolari. La o întâlnire, Milstein a declarat că a văzut casa „neîntreținută și neîngrijită” și că nu conținea nicio urmă care să indice că ar fi fost casa lui Monroe, în afară de locație.

Am cumpărat proprietatea pentru că este la câţiva metri de a noastră. Şi nu era un monument cultural istoric„, a spus Milstein.