În Cluj, un bărbat este cercetat penal și a fost amendat contravențional, după ce a fost filmat târând un câine legat cu o sfoară, folosind autoturismul!

Un bărbat din Cluj este cercetat penal pentru rănirea cu intenție a animalelor și riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, după ce a fost filmat târând un câine legat de mașină cu o sfoară pe un câmp.

În cele din urmă, câinele a scăpat nevătămat. Polițiștii clujeni au deschis un dosar și l-au identificat pe șofer după ce un alt participant la trafic a filmat scena și a postat imaginile pe internet, acestea fiind preluate și distribuite de numeroși internauți.

„La data de 3 iulie a.c., în urma apariției în spațiul public a unor imagini în care se observă cum un câine este legat la gât de un autoturism aflat în mișcare, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au demarat verificări din oficiu. În cadrul cercetărilor s-a stabilit identitatea proprietarului câinelui, fiind vorba despre un bărbat de 50 de ani, din comuna Săndulești, județul Cluj”, au transmis oficialii Poliției Județene Cluj.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 de lei. De asemenea, polițiștii au deschis un dosar penal pentru rănirea cu intenție a animalelor, faptă care se pedepsește cu închisoare de la un an la cinci ani sau cu amendă.

Conform Poliției, la fața locului s-au deplasat și medicii veterinari din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, care, în urma verificării stării de sănătate a animalului, nu au constatat leziuni care să necesite îngrijiri medicale.