Sweet coffee aroma, coffee beans and morning coffee

Deși unele studii arată că, odată cu consumul de cafea, ne deshidratează, specialiștii subliniază beneficiile pe care aceasta le are pe timpul verii

Studiile arată că băuturile calde ajută organismul să își regleze mai bine temperatura internă. Spre deosebire de credința populară, cafeaua fierbinte poate avea un efect răcoritor chiar și în sezonul cald, conform specialiștilor.

Totuși, este recomandat să alegi băuturi la temperatura camerei și fără zahăr în perioadele de căldură excesivă.

„Dovezile generale au fost destul de convingătoare că cafeaua a fost mai sănătoasă decât dăunătoare în ceea ce privește rezultatele sănătății”, a spus Frank Hu, președintele Departamentului de Nutriție de la Harvard T.H. Chan School of Public Health, într-un articol din 5 aprilie 2021 în Discover.

„Pentru majoritatea oamenilor, consumul moderat de cafea poate fi încorporat într-o dietă sănătoasă.”

Potrivit consultantului nutriționist Rupali Datta, cafeaua conține cofeină, despre care se știe că este de natură diuretică. Acest lucru poate provoca pierderi excesive de lichide în organism, ducând la deshidratare.

„Cu toate acestea, mai multe studii au infirmat ideea că cafeaua deshidratează. Este perfect să consumi cafea în timpul sezonului de vară”. 

Conform Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite, un adult sănătos ar trebui să nu consume mai mult de 400 mg de cafeină pe zi, echivalentul a aproximativ patru până la cinci căni de cafea.