Compania olandeză Hardt a anunțat că a finalizat cu succes testarea prototipului său de sistem de transport hyperloop, care promite viteze de 700 km/h, la centrul său de testare din Olanda
Imaginați-vă că faceți naveta într-o capsulă care se deplasează pe câmpuri magnetice, traversând o țeavă la viteze de până la 700 km/h. Compania olandeză Hardt a anunțat că a realizat un pas semnificativ în transformarea acestei viziuni în realitate, având un test de succes pentru acest mod futurist de transport. Astfel, călătoria de la Paris la Berlin ar putea deveni posibilă în doar o oră!
„Astăzi, odată cu primul test efectuat cu succes, am reușit să levităm vehiculul și să pornim sistemul de ghidare și sistemul de propulsie”, a declarat Marinus van der Meijs, director de tehnologie și inginerie la Hardt Hyperloop.
„Apoi, am mutat vehiculul în poziția noastră de lansare, la aproximativ 20 de metri în tunel. Și apoi l-am lansat cu o accelerație similară cu cea a unui tren de metrou, la o viteză de până la 30 km/h, aproximativ 100 de metri în tub. Și atunci am ajuns la un test de succes”, a adăugat van der Meijs.
Testul a avut loc la centrul specializat din Olanda al companiei Hardt, într-un tunel de 420 de metri format din 34 de secțiuni distincte. În viitor, Hardt plănuiește să atingă viteza de 700 km/h. Conceptul de hyperloop a fost introdus pentru prima dată de Elon Musk în 2013, când miliardarul american a sugerat că distanța de aproape 645 de kilometri dintre Los Angeles și San Francisco ar putea fi parcursă în doar 30 de minute utilizând această tehnologie.
Distanța dintre Paris și Amsterdam este de aproximativ 500 km pe drum, iar timpul de călătorie cu mașina este, în general, de 5 până la 6 ore. Totuși, cu noua tehnologie hyperloop, această călătorie ar putea fi realizată mult mai rapid, în doar o oră, datorită vitezelor de până la 700 km/h testate cu succes de compania Hardt în Olanda.