În cadrul celei mai mari acțiuni de voluntariat din România – Ziua Națională a Curățeniei – 2000 de angajați ai Apelor Române s-au alăturat celor 200.000 de voluntari de la nivel național, pentru a face un pas important către un mediu mai curat și sănătos.
Printre deșeurile colectate s-au numărat saltele, pungi, îmbrăcăminte, cauciucuri, PET-uri și doze, toate fiind strânse și predate operatorilor de salubritate pentru reciclare și eliminare. Angajații Apelor Române au raportat rezultate impresionante: 200 de tone de deșeuri și 3000 de saci de PET-uri colectate din zonele de pe cursurile de apă și de la lacurile de acumulare.
Deși aceste eforturi au un impact pozitiv imediat, adevărata schimbare vine atunci când fiecare dintre noi contribuie la prevenirea poluării. Natura va rămâne curată doar dacă vom înceta să aruncăm gunoaie în mediul înconjurător.
”Astăzi, la Dărmănești, am văzut cum o comunitate unită poate face lucruri extraordinare atunci când se mobilizează. Anul acesta, pentru prima dată, Ziua Curățeniei este sărbătorită oficial, după ce legea, al cărei inițiator am fost și eu, a fost adoptată. Peste 200.000 de voluntari și mii de angajați din instituțiile subordonate #MMAP s-au mobilizat pentru a face #România mai curată.
Efectele introducerii Sistemului de Garanție-Returnare (#SGR) se văd deja cu ochiul liber, arătând că avem puterea de a face o schimbare reală pentru mediu.
Este clar că doar printr-un efort comun putem ajunge la o schimbare de mentalitate, iar Ziua Națională de Curățenie este încă un instrument prin care putem încuraja acțiunile de curățenie cu impact pozitiv asupra mediului, colectarea separată și reciclarea” – a declarat Mircea Fechet.