Tânărul care a înjunghiat mortal o fată în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat la 15 ani de închisoare/ În plus, el este obligat să achite 600.000 de euro către familia victimei. Decizia nu este definitivă!

Tânărul condamnat vineri de Tribunalul Dolj pentru înjunghierea mortală a unei fete în Grădina Botanică din Craiova trebuie să execute o pedeapsă de 15 ani de închisoare.

El a fost de asemenea obligat să plătească în totalitate 600.000 de euro familiei victimei și 200.000 de lei lui Emanuel Bădică, tânărul pe care l-a înjunghiat, împreună cu părinții săi, cu titlu de despăgubiri morale.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

În plus, instanța a admis acțiunea civilă formulată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și l-a obligat pe inculpat să plătească suma de 29.317,39 lei cu titlu de despăgubiri materiale.

Tânărul a fost trimis în judecată în septembrie anul trecut, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că acesta și-a premeditat fapta.

Conform procurorilor, în data de 27 iunie 2023, în jurul orei 16:00, inculpatul a înjunghiat mortal o fată și a provocat leziuni grave altei persoane în Grădina Botanică din Craiova.

Acțiunile sale au fost considerate premeditate, întrucât tânărul a luat cu el un cuțit și alte obiecte pentru a nu fi identificat, planificând să comită omorul înainte de a părăsi domiciliul.