În Arad, o fată de 11 ani a sunat la numărul de urgență 112, pretinzând că are 23 de ani și că a fost răpită de fostul soț, care o ține închisă în beci/ Polițiștii au identificat-o!

Un apel fals la numărul de urgență 112 a mobilizat polițiștii din Arad. O voce feminină a anunțat că a fost răpită de fostul soț și este ținută ostatică într-un beci. Polițiștii au identificat apelanta, o fată de 11 ani.

„La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 15:00, o persoană a sesizat, prin 112, faptul că este răpită de fostul soț și ținută, fără voia sa, într-un beci. Femeia a mai precizat că are 23 de ani și a transmis operatorului 112 un nume, după care a închis telefonul și nu a mai putut fi contactată”, a transmis IPJ Arad.

Imediat, la nivelul Poliției Municipiului Arad, a fost constituită o echipă complexă formată din polițiști de ordine publică, investigații criminale, jandarmi și polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale.

Totodată, în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru lipsire de libertate, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

„În continuarea cercetărilor, cu sprijinul Biroului Operațiuni Speciale Arad și al Biroului de Analiză a Informațiilor Arad, la data de 6 iulie a.c., a fost identificată persoana care a apelat 112 și ulterior depistată în localitatea Șiria. Este vorba despre o minoră de 11 ani, cu domiciliul în Germania. Aceasta, aflându-se în vizită la o rudă în municipiu, ar fi apelat abuziv numărul de urgență 112, după care ar fi aruncat cartela SIM”, a mai precizat IPJ Timiș.

Mama fetei a fost sancționată pentru lăsarea acesteia nesupravegheată.