Pe unul dintre versanții Cheilor Oltețului, o persoană este blocată, iar strigătele sale au fost auzite de câțiva alpiniști aflați pe peretele opus/ Salvamontiștii din Gorj intervin în această situație!

Salvamontiștii din Gorj intervin duminică pentru a salva o persoană blocată pe unul dintre versanții Cheilor Oltețului. Strigătele de ajutor au fost auzite de câțiva alpiniști aflați pe peretele opus al văii, care au alertat autoritățile.

”Acțiunea de căutare și salvare este în desfășurare sub coordonarea salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj. Echipa de prim răspuns este formată din salvamontiștii din posturile Salvamont Baia de Fier și Polovragi. De asemenea, o echipă din Baza centrală Salvamont Tg-Jiu a fost trimisă în zonă, iar echipa din Baza Salvamont Rânca se află în stare de așteptare și va interveni în funcție de dinamica evenimentului”, a transmis Salvamont România.

Este al treilea caz pe ziua de astăzi pentru salvamontiștii gorjeni.

O altă echipă de salvamontiști din bazele Tg-Jiu, Runcu și Padeș participă la căutarea unei persoane dispărute în zona submontană, în timp ce cei din Rânca acordă primul ajutor medical și transportă o persoană accidentată la un picior în zona alpină a masivului Parâng.