Campionatul European de fotbal din Germania se apropie de final, curând vor avea loc meciurile din faza semifinalelor, ultimele două partide înaintea finalei Euro 2024, care va avea loc la Berlin pe 14 iulie

Marți seara se deschide balul semifinalelor Euro 2024 cu confruntarea de cinci stele dintre Spania și Franța de la München. Meciul începe la ora 22:00, ora României, și va fi arbitrat de slovenul Slavko Vincic.

La prima vedere, Spania ar părea favorită având în vedere strălucirea sa la Euro 2024. Totuși, ibericii se confruntă cu probleme de efectiv: Daniel Carvajal și Robin Le Normand sunt suspendați, Pedri nu s-a recuperat după accidentarea din meciul cu Germania și va rata restul turneului, iar participarea lui Alvaro Morata este incertă. În aceste condiții, selecționerul Spaniei, Luis de la Fuente, ar putea apela la veteranul Joselu, talismanul Real Madridului din sezonul actual.

Pe de altă parte, Franța nu se confruntă cu probleme majore de efectiv, dar staff-ul lui Didier Deschamps caută soluții pentru a gestiona oboseala acumulată.

Franța a fost dezavantajată de program în raport cu Spania: ibericii au jucat meciul sferturilor mai devreme (câștigând 2-1 după prelungiri cu Germania la Stuttgart, la 232 km de München), în timp ce Franța a jucat la Hamburg (791 km de München) și a trecut de Portugalia la loviturile de departajare (5-3).

Miercuri seara, de la ora 22:00, ora României, la Dortmund are loc cea de-a doua semifinală a Euro 2024. Anglia va întâlni Olanda, după ce englezii au învins Elveția la loviturile de departajare (6-4), iar Olanda a trecut de Turcia cu 2-1.

Singurul jucător cu probleme din lotul Olandei este Ian Maatsen, dar echipa batavă a demonstrat că poate face față și fără el. În ceea ce privește Anglia, deși căpitanul Harry Kane a avut unele probleme medicale după meciul cu Elveția, fanii englezi sunt îngrijorați de performanțele sale și militează pentru înlocuirea sa cu un jucător mai determinat.

Câștigătoarele semifinalelor Spania – Franța și Anglia – Olanda se vor întâlni duminică la Berlin, de la ora 22:00, în marea finală a Euro 2024.