Un turist a sunat marți la numărul unic de urgență 112, anunțând că o tânără cu care se afla pe traseul Jepii Mici a fost atacată de un urs

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, jandarmii ajunși la fața locului nu au găsit victima, ci doar apelantul. Acesta a declarat că femeia ar fi fost târâtă de urs și a pierdut-o din raza vizuală. Victima este căutată în continuare, conform sursei citate de Agerpres.

În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoana de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelaţi, un bărbat care se află în afara oricărui pericol. Din discuţiile cu acesta se pare că persoana de sex femeiesc a fost târâtă de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima. În acest moment, efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadru Salvamont încearcă să găsească femeia pentru a-i acorda ajutor„, a transmis IJJ Prahova.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova anunță că a fost emis un mesaj RO-ALERT în stațiunea Bușteni pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate. Animalul a fost observat în zona Cascada Caraiman, conform precizărilor ISU. La fața locului intervine și un elicopter SMURD Brașov, conform informării ISU Prahova.