Un bărbat a fost arestat după ce și-a agresat mama și bunica/ Femeile au refuzat să depună plângere și s-au opus emiterii ordinelor de protecție provizorii/ Procurorul ar putea decide internarea medicală provizorie a bărbatului!

Un bărbat de 25 de ani din București a fost arestat după ce și-a agresat mama și bunica, care au refuzat să depună plângere și să accepte emiterea unor ordine de protecție provizorii.

Procurorul ar putea decide internarea medicală provizorie a agresorului. Reprezentanții Poliției Capitalei au anunțat că polițiștii Secției 25 au fost sesizați sâmbătă seara de o femeie de 72 de ani, care a raportat că nepotul ei de 25 de ani a agresat-o fizic pe mama sa.

Ajunși rapid la fața locului, polițiștii au discutat cu apelanta, care a declarat că și ea a fost agresată de nepotul său, fiind lovită cu pumnul în față și torace. Având în vedere comportamentul agitat și agresiv al suspectului, precum și amenințările acestuia cu acte de violență asupra propriei persoane, el a fost imobilizat și încătușat cu ajutorul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și condus la sediul subunității.

Ulterior, tânărul a fost dus la o unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate. La fața locului, polițiștii nu au găsit persoana vătămată, care a fost descoperită mai târziu de un echipaj de poliție pe o stradă din Sectorul 6 și condusă la sediul subunității.

Femeia a refuzat îngrijirile medicale oferite de echipajul de prim-ajutor, cooperarea cu polițiștii și emiterea unui ordin provizoriu de protecție.

În urma colaborării cu polițiștii, mama suspectului a fost de acord să fie transportată la spital, având urme de zgârieturi pe mâna stângă. Totuși, atât ea, cât și bunica băiatului, au refuzat să depună plângere prealabilă și să fie examinate medico-legal.

În continuarea activităților procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se un risc iminent, însă cele două femei s-au opus emiterii unor ordine de protecție provizorii.

Având în vedere situația agresorului, procurorul de caz urmează să inițieze procedura de internare medicală provizorie, aceasta fiind o măsură nevoluntară.

Polițiștii continuă cercetările pentru comiterea a două infracțiuni de violență în familie.