Foto: banatulazi.ro

Vremea se schimbă radical: instabilitate atmosferică, averse torențiale și descărcări electrice în mare parte a țării

La noapte: Instabilitatea atmosferică va afecta majoritatea regiunilor, inclusiv Banat, Oltenia, Crișana, Transilvania, Maramureș, și parțial Muntenia și Moldova. Se așteaptă înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, și intensificări ale vântului. Vor fi posibile vijelii cu rafale de 55-70 km/h și grindină. Cantitățile de apă vor varia de la 15-25 l/mp local, până la peste 40-50 l/mp în sud-vest. Temperaturile minime vor fi între 13-14 grade în estul Transilvaniei și 24-26 de grade pe litoral.

Ziua de 21 iulie: Valorile termice vor fi mai moderate, cu maxime între 25 și 35 de grade, cele mai ridicate în centrul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală. Temperaturile minime vor varia între 14 și 22 de grade, cu cele mai ridicate pe litoral. Se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică, cu înnorări, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp local și peste 40-50 l/mp izolat, cu vijelii și grindină. Presiunea atmosferică va fi scăzută, iar cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate și averse în a doua parte a nopții.

La munte:Instabilitatea atmosferică va persista, cu înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp local și peste 40-50 l/mp izolat, cu posibile vijelii și grindină. Temperatura va scădea comparativ cu ziua precedentă.

Pe litoral:Vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat și indice de temperatură-umezeală (ITU) în jurul valorii critice de 80. Temperaturile maxime vor fi între 31 și 33 de grade, iar cele minime între 23 și 26 de grade, indicând o noapte tropicală. După-amiaza și noaptea, cerul va fi parțial noros, cu averse trecătoare, descărcări electrice și intensificări scurte ale vântului. Temperatura apei mării va fi între 27 și 29 de grade.