Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Câmpina au oprit, miercuri, pentru control un autoturism pe strada Erou Grigore Nicolae, condus de un bărbat de 33 de ani din municipiul Câmpina. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că valabilitatea numerelor provizorii ale autoturismului era expirată. În consecință, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Într-un alt caz, la data de 20 iunie a.c., în jurul orei 3:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Ciorani, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism pe Drumul Național 1D, în comuna Ciorani. Autoturismul era condus de un bărbat de 35 de ani.

Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În plus, verificările efectuate în bazele de date au relevat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În consecință, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ambele cazuri subliniază importanța respectării regimului rutier și vigilența polițiștilor în asigurarea siguranței pe drumurile publice.