Sursa foto: Mihai Politeanu/facebook

În urma unei întâlniri recente dintre conducerea Bin Go Solutions (fostă Rosal/UWS) și șoferii de pe autogunoiere, au apărut mai multe informații cu privire la activitățile companiei și la ilegalitatea acestora în Ploiești

Detaliile importante care au fost discutate, dar și cele care au fost omise, concluzionate dintr-o înregistrare audio redată de Primarului Mihai Politeanu:

  1. Ilegalitatea desfășurării activităților pe străzile Ploieștiului
    Conducerea companiei a instruit șoferii să continue activitățile de colectare a gunoiului în Ploiești, chiar dacă nu mai există un contract valabil cu autoritățile locale și autorizațiile de acces în oraș vor expira pe 17 februarie. Șoferii au fost asigurați că amenzile generate de această încălcare a legii vor fi plătite de firmă.

  2. Protecția acordată de Poliția Națională
    Bin Go Solutions le-ar fi transmis șoferilor că beneficiază de protecția Poliției Naționale, așezându-i astfel într-o situație vulnerabilă față de eventuale acuzații de corupție. Conducerea Poliției a negat însă aceste informații, confirmând că acestea sunt false și că nu există nicio protecție specială acordată companiei.

  3. Activități ilegale și riscurile asociate
    Firma nu a menționat faptul că desfășurarea activităților de salubritate fără autorizațiile legale (cum ar fi licențele sau contractele de operare) reprezintă o infracțiune conform Codului Penal. Astfel, riscul de închisoare sau amendă penală pentru conducerea Bin Go Solutions este real, având în vedere că aceste activități se pot considera infracțiuni grave

În ciuda faptului că firma nu deține un contract valid cu Primăria Ploiești, Bin Go Solutions a reușit să obțină o autorizație de mediu de la APM Prahova pe 13 februarie, invocând un transfer de autorizație de la fostul operator UWS. Autorizația, însă, este considerată nulă din cauza lipsei unui contract semnat, iar APM nu a emis încă o autorizație definitivă pentru noul operator de salubritate. APM Prahova a promis că va lucra în regim de urgență pentru rezolvarea situației.

,,Un caz de corupție în desfășurare”

Deși noul operator a depus documentația necesară și noi am trimis la APM o informare privind existența contractului, APM Prahova nu a emis încă autorizația de mediu, având însă promisiunea că se lucrează în regim de urgență. 𝗟𝘂𝗻𝗶 𝘃𝗼𝗶 𝗳𝗶 𝗹𝗮 𝗔𝗣𝗠 𝘀̗𝗶 𝗻𝗲 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗰𝗹𝗮𝗿 𝗱𝗮𝗰𝗮̆ 𝗔𝗣𝗠 𝗣𝗿𝗮𝗵𝗼𝘃𝗮 𝗹𝘂𝗰𝗿𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝘀𝗮𝘂 𝗻𝘂 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗕𝗶𝗻 𝗚𝗼. 𝗦𝘂𝗻𝘁𝗲𝘁̗𝗶 𝗺𝗮𝗿𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗰𝗮𝘇 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗿𝘂𝗽𝘁̗𝗶𝗲 𝗶̂𝗻 𝗱𝗲𝘀𝗳𝗮̆𝘀̗𝘂𝗿𝗮𝗿𝗲. 𝗦𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁 𝗮𝘁𝗲𝗻𝘁̗𝗶𝗮 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗰𝗲𝗿𝗰𝗲𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝗮𝗹𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗿𝗲 𝗹𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗰𝗮𝘇. Bin Go Solutions, fostă Rosal/UWS, și ADI Deșeuri Prahova își încheie activitatea în Ploiești așa cum s-a desfășurat timp de 8-10 ani: în mizerie fizică și morală. 𝗠𝗲𝘀𝗮𝗷 𝗰𝗮̆𝘁𝗿𝗲 𝘀̗𝗼𝗳𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗕𝗶𝗻 𝗚𝗼 𝗦𝗼𝗹𝘂𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀: conducerea vă împinge la comiterea de infracțiuni fără să vă spună acest lucru. De asemenea, credința că nu poți primi mai multe amenzi într-o zi e un mit. Principiul juridic „ne bis in idem” (nimeni nu poate fi pedepsit de două ori pentru aceeași faptă) se referă la aceeași faptă contravențională, nu la încălcări separate ale aceleiași reguli. – a transmis Mihai Politeanu pe pagina sa de facebook.