Foto: Ministrerul Educatiei

Contractul de execuție pentru Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” din comuna Mircești, județul Iași, a fost semnat. Noua clădire va fi echipată cu facilități moderne și va reprezenta un salt important pentru educația locală.

Noua clădire va include 6 săli de clasă, 2 laboratoare, o bibliotecă, un spațiu pentru servirea mesei cu anexe, o cancelarie, un secretariat, un cabinet medical cu izolator, un cabinet psihologic cu o cameră de terapie, birouri administrative și facilități accesibile pentru toți, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Acest progres remarcabil se datorează muncii și dedicării multor persoane, cărora le suntem profund recunoscători.

Pentru asigurarea că elevii își continuă educația în cele mai bune condiții, a fost instalată o școală mobilă, unde copiii vor învăța temporar până la finalizarea noii clădiri.

Construcția clădirii este finanțată prin proiectul „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”, implementat de Guvernul României prin Ministerul Educației și Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare (UMPMRSU), cu sprijin financiar din partea Băncii Internaționale de Reconstrucție și Dezvoltare, conform Ministerului Educației.