Peste 1.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi trimiși pe litoral până la sfârșitul sezonului estival, iar 630 de polițiști și 450 de pompieri vor fi împărțiți în două serii

 

„Peste 1.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne vor acționa suplimentar față de dispozitivele curente pe litoralul românesc pentru a asigura un sezon estival în siguranță.

Din dispoziția conducerii MAI, începând din acest sfârșit de săptămână, efective din toată țara vor fi detașate în stațiunile de la malul Mării Negre. Acestea vor acționa alături de colegii din județul Constanța până la începutul lunii septembrie pentru a eficientiza misiunile, a crește gradul de siguranță, a gestiona situațiile de urgență și a asigura asistența medicală într-un timp cât mai scurt.

Cei peste 630 de polițiști și 450 de pompieri, împărțiți în două serii, sunt pregătiți să intervină în orice situație care perturbă ordinea și liniștea publică sau care prezintă un pericol pentru cetățeni”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții MAI.

Ministrul Cătălin Predoiu a participat la o ședință operativă în Constanța pentru a discuta misiunile prioritare estivale.

”În urmă cu câteva minute, am încheiat o şedinţă operativă cu toţi şefii de structuri din cadrul IPJ Constanţa, cu şefi de arme din cadrul MAI, dar şi cu conducerea MAI, secretarii de stat coordonatori. Această şedinţă a fost consacrată organizării sezonului Litoral 2024, a măsurilor pe care le-am luat pentru ca întreaga activitate din domeniul ordinii şi siguranţei publice precum şi a situaţiilor de urgenţă să se desfăşoare în parametrii pe care i-am fixat.

„Acești parametri au un obiectiv foarte simplu: protejarea siguranței publice, a ordinii publice, a vieții și integrității cetățenilor”, a anunțat Cătălin Predoiu. El a precizat că, împreună cu conducerea MAI, a fost elaborat un plan de suplimentare a forțelor prezente pe litoral în sezonul estival, alocându-se aproximativ 1.000 de polițiști, polițiști de frontieră, pompieri salvatori, jandarmi, precum și colegi de la alte structuri, inclusiv DGA și DGPI.